HTML

halimi blogja

Ez a blog magamról, gondolataimról, mindennapjaimról szól.

Friss topikok

  • bozs: Szia halimi! Ha legközelebb csapatépítésre kerül a sor nálatok, nézzetek szét nálunk is: csapatep... (2011.07.04. 20:14) Céges csapatépítés
  • halimi: @Anak: Hát igen, a nyelvvizsga még hátra van, úgyhogy nem fogok unatkozni a nyáron. Mihez fogok m... (2009.06.17. 20:01) Sikeres diplomavédés

Linkblog

Tanulás

2009.01.18. 23:54 halimi

Elég nehezen megy a tanulás, alig fog az agyam. Hiába olvasom el többször is, egyszerűen nem ragad meg semmi. Persze elég nehéz úgy megtanulni valamit, hogy nem is érdekel, vagy ami még rosszabb nem is értem, főleg ha tömény matek az egész. Dehát ilyen az amikor az ember iskolába jár és mindenféle "hülyeséget" meg kell tanulnia, és le kell belőle vizsgáznia.

Ez a rossz az iskolában, hogy annyi mindent tanítanak, de igazából egyiket se tudod később az életben felhasználni. Persze ennek a sok lexikális tudásnak meg oktatásnak a célja, hogy gondolkodásmódra neveljen, ami jó is, hogy sokmindenről hallotam már, később tudni fogom hogy minek kell utána nézni, de egyben pont ez a hátránya is. Amikor kikerül az ember az iskolából, és elkezd dolgozni, akkor jön rá, hogy igazából semmihez se ért.

Persze az oktatásnak az az elve, hogy megtanitják az alapokat, és majd a munkahelyeden elmélyedsz az adott témában, ez így jó is volna, de sokszor van, hogy egy munka betöltéséhez konkrét tudást várnak, amit neked önállóan kell megtanulnod a suli mellett. Csakhát ez nem olyan könnyű, főleg ha nem marad időd arra, hogy azt tanuld amit szeretnél, vagy amit később feltudnál használni, mert hát minden időd azzal megy el, hogy a kötelező "hülyeségeket" megtanuld.

Szóval az oktatás jó is meg nem is, nehéz eldönteni, de akármilyen is muszáj csinálni, hogy meglegyen a papir. Azután, hogy az ember befejezte  az iskolát végre elkezdhet "normális" dolgokat is tanulni, addig meg marad a szenvedés.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás tanulás iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://halimi.blog.hu/api/trackback/id/tr63886450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása