HTML

halimi blogja

Ez a blog magamról, gondolataimról, mindennapjaimról szól.

Friss topikok

  • bozs: Szia halimi! Ha legközelebb csapatépítésre kerül a sor nálatok, nézzetek szét nálunk is: csapatep... (2011.07.04. 20:14) Céges csapatépítés
  • halimi: @Anak: Hát igen, a nyelvvizsga még hátra van, úgyhogy nem fogok unatkozni a nyáron. Mihez fogok m... (2009.06.17. 20:01) Sikeres diplomavédés

Linkblog

Közlekedés

2009.03.31. 14:53 halimi

A munkahelyem a Bártfai-Etele sarkán van, ezért mindennap meg kell tennem a Szigetszentmiklós-Etele út útvonalat, ami elég sokszor ki tud készíteni, amikor órákat kell ülni a dugóban.

Az egész ott kezdődik, hogy reggel elég nehéz kijutni Szigetszentmiklósról, mivel szinte csak egyetlen kivezető út van ami Budapest és az M0-ás irányában megy, és mivel elég sokan dolgoznak Budapesten, ezért reggel mindenki egyszerre indul el és csak úgy szivárognak az autók a főúthoz vezető mellékutakról, ezzel egy kisebb dugót okozva. Van egy másik út is Halásztelek irányába, de sajnos reggel ott sem sokkal jobb a helyzet, ott is dugó van végig. Régebben amikor csak Csepelre mentem akkor néha a dunaparton végigmenő utat választottam, ezzel csak az a gond, hogy igazából ez egy üdülőövezet, szóval az út elég keskeny, rossz állapotú, nem ilyen célra van kitalálva. Meg egyébként is az ott lakók megelégelték, hogy mindenki arra jár, és útlezárásokkal tiltakoztak, amit még a hiradóban is mutattak.

Ez igazán csak akkor okoz problémát, amikor az embernek reggel 8-ra kell beérnie Budapestre. Szerencsére a munkahelyemre később is be lehet érni ezért később szoktam járni ezzel elkerülve a reggeli dugót. Viszont egy újabb problémával kell ilyenkor szembenéznem, az M0-6os út útszakasszal, ami elég sok fejfájást tud okozni. szerencsére reggelente ritkán szokott dugó kialakulni, inkább csak erős a forgalom.

Viszont hazafele, délután 5-6 körül, amikor mindenki megindul a munkából, elég kemény dugók szoktak lenni a 6os-M0-ás szakaszon. Amikor igazán kemény dugók vannak, akkor úgy indul az egész, hogy az Etele útra kikanyarodva áll a forgalom, ez azt jelzi, hogy a Lágymányosi híd irányába be van teljesen állva a forgalom. Ilyenkor vagy végigaraszolok a 6os útig, vagy még előbb lekanyarodok a Fehérvári, vagy egyéb utakon és azokon megyek egy darabig, amikor már ki tudok menni a 6osra. a 6oson egy darabig lehet haladni, majd kb. a Savoya park magasságában szokott állni a sor vége az iagzán nagy dugók idején, ez azt jelenti, hogy kb. 1-2km-es sor áll az M0-ás felhajtóig. Ilenkor lehet próbálkozni Budafokon keresztül eljutni a Camponáig és ott besorolni a M0-ás írányába, ezzel kisebb sort kell végig állni. Vagy igazán nagy kerülőutakkal megpróbálkozni egy másik M0-ás felhajtóval, vagy visszafele menni körbe, de mint már irtam, általában a Lágymányosi híd irányába is teljesen be van állva forgalom. Az hogy mitől lesz akkora dugó a 6oson számomra még nem teljesen világos, de az tény, hogy az M0-ás felhajtónál a 2 sávos 6os út leszűkűl 1 sávra, plusz a hozzá kapcsolódó mellékutakról is özömlenek az autók rá. Nomeg persze elég erős forgalom van az M0-áson, ami megnehezíti a felhajtást rá.

Az igazán durva dugók akkor vannak amikor baleset van az M0-áson, mint pl. múlthét csütörtökön. Olyan kegyetlen dugó alakúlt ki, hogy gyakorlatilag több tiz percen keresztül egyhelyben állt a forgalom, de még a környező kerülő utakon is, ezzel gyakorlatilag lehetetlenné téve a továbbhaladást. Nem volt más választásom mint bemenni a Savoya parkba, és várni, mert megpróbáltam mindenfele kerülni, de semerre sem sikerült. Ígyhát a dugóban való ücsörgés helyett, nézelődtem, ettem, vásároltam. Majd ezután neki vágtam ismét az útnak, de szomorúan kellet tapasztalnom, hogy a 6oson még mindig kb. ugyanott áll a sor vége, úgyhogy ismét a kerülő utakkal kellet próbálkozni. nagynehezen eljutottam az M0-ás felhajtóhoz, ahol még mindig rendőrők irányítottáka forgalmat. miután sikerült feljutnom rá onnan már szerencsére jól lehetett haladni, és nagynehezen sikerült hazajutnom este fél tizre, ami azt jelenti hogy sikerült a fél órás utat 3 és fél óra alatt megtenem, elég sok feleslegesen megtett km-errel, és rengeteg időpocsékolással.

Amikor a dugóban ülök, akkor mindig azon jár az agyam, hogy: vagy motorral kéne járni, és a kocsisor között végigmenve lecsökkenteni a sorbanállás idejét, vagy beköltözni Budapestre, közel a munkahelyhez, ezzel az egész utazás dolgot el lehetne felejteni. Akkárhogyis a dugóban ücsörgés elég rendesen ki szokott készíteni.

Ha autó helyett tömegközlekedéssel járnék, sajnos akkor sem úsznám meg a dugót, mert vannak szakaszok, ahol busszal kell menni, és a busz is úgyanúgy áll a dugóban. Nem is beszélve arról, hogy a fél órás út egyből kb. egy órásra nőne, nomeg hát az autóval való közlekedés pozítivumai, gyorsabb, kényelmesebb, nincs az ember időhöz kötve, nem kell várakozni, nem kell átszállni.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://halimi.blog.hu/api/trackback/id/tr521037514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása