HTML

halimi blogja

Ez a blog magamról, gondolataimról, mindennapjaimról szól.

Friss topikok

  • bozs: Szia halimi! Ha legközelebb csapatépítésre kerül a sor nálatok, nézzetek szét nálunk is: csapatep... (2011.07.04. 20:14) Céges csapatépítés
  • halimi: @Anak: Hát igen, a nyelvvizsga még hátra van, úgyhogy nem fogok unatkozni a nyáron. Mihez fogok m... (2009.06.17. 20:01) Sikeres diplomavédés

Linkblog

MotoGP, Forma1

2009.04.14. 15:39 halimi

A hétvégén elkezdődött az idei MotoGP szezon, de úgy néz ki, hogy a TV-ben nem fogják közvetíteni. Az elmúlt években az eurosport-on lehetett nézni, sőt a magyar 1-esen is, de idén nem tudtak megegyezni a versenyszervezőkkel, így az eurosport-on nem fogják adni. A szervezők azt szeretnék, ha a helyi TV-k adnák, ezért kedvezményes áron kínálták a jogot a magyar 1-nek, de úgy néz ki, hogy még így se tudják kifizetni, szóval egyelőre ők se fogják közvetíteni. A szervezők felajánlották a magyar 1-nek, hogy az első versenyt ingyen közvetíthetik, amit elfogadtak, így lehetett látni Talmácsi első 250-es futamát. A másik két kategória közül még a 125-ös kategóriát láthattuk, ami 5 körösre sikeredet az időjárás miatt, viszont a király kategóriát már nem közvetitették, igaz azt végül el se tudták indítani az időjárás miatt. Szóval hiába van annyi sport csatorna a kábeltévén, egyiken se lehet nézni a MotoGP-t. Az gondolná az ember, hogy az interneten simán lehet nézni, de nem is olyan egyszerű, ahol lehet élőben nézni az vagy fizetős oldal, vagy valamilyen korlátozások vannak. Szóval egyelőre nem tudom, hol tudnám nézni a futamokat.

Az elmúlt években egyre jobban kezdenek abba az irányba menni, hogy a verseny időpontját akkora tegyék, amikor az Európában a legkényelmesebben nézhető. Emiatt egyre gyakrabban késő este rendezik a futamokat. A másik dolog még, hogy direkt este rendezik, hogy minnél látványosabb legyen, a kivilágított pályán való versenyzés. Az a vicces, hogy mondják, hogy a gazdasági világválság őket is elérte, ezért minnél jobban spórolnak, erre föl rengeteg pénzt költenek arra hogy kivilágítsanak egy versenypályát. Amit viszont egyre kevésbé vesznek figyelembe, hogy a sötétbe rendezett versenyeken elég rossz fényviszonyok vannak a versenyzők szempontjából. Elég zavaró lehet az árnyékokat, a pálya csillogását megszokni. Főleg ha esik az eső, akkor aztán tényleg elég rossz látási viszonyok vannak. Vagy példáúl, hogy a múltkori Forma1-es futamot késő délután rendezték, ezért a nap már elég alacsonyan volt, így gyakorlatilag a pilóták szemébe sütött, így bizonyos kanyarokban nem láttak semmit. A másik dolog az időjárás, ami mondjuk elég kiszámíthatatlan, például Katarban évente nyolc napot esik az eső, most mégis elmosta a MotoGP futamot, így kénytelenek voltak lerövídíteni, átteni más időpontra a futamokat. Viszont a múltkori Forma1-es versenyen várható volt, hogy esni fog, hiszen Malajziában minden nap délután jön a monszun, mégis arra az időpontra tették a futamot, amit le is kellet a felénél inteni.

Az időjárás miatt elég érdekesen kezdődöt az idei MotoGP évad, meg a múltkori Forma1-es futam. Emellett Talmácsinak sem jött teljesen össze a verseny, pedig elég jól indult, a harmadik-negyedik helyen ment egy darabig, de aztán sajnos egyre hátrébb csúszott, aztán csak a 10. helyen ért be, Tóth Imi meg a 17. lett. A király kategóriában pedig úgy néz ki, hogy ismét Stoner - Rossi párharc lesz, bár Stoner már megint jóval a többiek elött van, de talán azért Rossi nem hagyja magát és ismét ő lesz a világbajnok. :)

A Forma1-ben már lement két futam, de még egyiknek se hivatalos a végeredménye. úgy néz ki, hogy ezentúl minden futam elött, közben, után lesz valami óvás, vagy botrány, ami miatt büntetések, végeredmény módosítások lesznek. Az új szabályok miatt teljesen új autók, gumik vannak, emiatt egyelőre eléggé megváltozott az erősorrend, a nagy csapatok szenvednek, a közepes csapatok meg szárnyalnak, de talán majd összeszedik magukat, és visszajönnek a nagy csapatok is, és akkor aztán tényleg izgalmas mecsek lesznek.

Szólj hozzá!

Címkék: tv forma1 motogp

A bejegyzés trackback címe:

https://halimi.blog.hu/api/trackback/id/tr701064671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása