HTML

halimi blogja

Ez a blog magamról, gondolataimról, mindennapjaimról szól.

Friss topikok

  • bozs: Szia halimi! Ha legközelebb csapatépítésre kerül a sor nálatok, nézzetek szét nálunk is: csapatep... (2011.07.04. 20:14) Céges csapatépítés
  • halimi: @Anak: Hát igen, a nyelvvizsga még hátra van, úgyhogy nem fogok unatkozni a nyáron. Mihez fogok m... (2009.06.17. 20:01) Sikeres diplomavédés

Linkblog

Céges csapatépítés

2009.05.30. 15:05 halimi

Május 15-16.-án a munkahelyemen egy két napos csapatépítő tréninget szerveztek. A helyszín Lajosmizsén volt, a "puszta" közepén található Gerébi Kúriába.

Az időpont számomra nem a legjobb volt, hiszen a diplomaterv leadási határideje május 15. dél volt. Az előző bejegyzésemben írtam, hogy a diplomatervemet az utolsó pillanatban adtam le, így nem tudtam reggel a többiekkel lemenni Lajosmizsére, csak később csatlakoztam. Az egész napom úgy kezdődött, hogy péntek hajnal 3-ig a diplomterv CD mellékletével bibelődtem, nagy nehezen sikerült összeállítani a CD tartalmát, és megcsinálni hozzá az automenüt. Pár óra alvás után kezdődött a rohangálás. Rohantam a diplomakötőhőz, majd utána a konzulensemhez, majd a tanszéki adminisztrációba, és fél 12-kor sikerült leadnom a diplomatervem.

Dél körül indultam a Műegyetemtől, körülbelül egy óra alatt értem le Lajosmizsére. Végig az autópályán mentem, szerencsére könnyen oda lehet találni. Az autópályáról lekanyarodva pár száz métert kellett menni, és már ott is voltam. A szálló a "puszta" közepén található, elég nagy szabad térrel, így van hely lovaknak, tónak, teniszpályának, kötélpályának. Szóval sok fajta rendezvényt lehet lebonyolítani, például egy esküvő is volt szombat délután.

Pont ebédre értem le, így lemaradtam a délelötti programról. Az emebereket több kisebb csapatra osztották, és úgy kellett feladatokat megoldani. Ezek a feladatok általában arról szóltak, hogy ismerd meg a többi részlegen dolgozó emberek munkáját is, nomeg persze, hogy csapatba közösen gondolkodva old meg a feladatokat. Ebéd után folytatódtak a feladatok, ezeken már én is részt vettem. Volt egy pár kisebb feladat, pl. egy cetlin tevékenységek voltak felsorolva, és el kellett dönteni, hogy melyik részleghez tartozik, és volt egy nagy feladat. Nekünk az volt, hogy mi vagyunk a marketingesek, és meg kell szervezni egy termékbemutatót, meg kellett tervezni minden részletét, költségekkel együtt. Mi komolyan vettük a feladatot, és egy egész jó tervet hoztunk össze. A többi csapatból voltak azért elég vicces megoldások, de már eleve az is vicces volt, hogy marketingeseknek kellett átvenni a fejlesztők szerepét, és programozniuk kellett. Ezután volt egy kis értékelés, majd jött a vacsora.

A vacsorát kellemesen eltöltöttük, majd ezután jött az "igazi" csapatépítés. A cég álta a sör és bor fogyasztást, plusz egy jó pár üveg töményt is, nomeg voltak akik hoztak otthonról jó kis házipálinkát. Egész jó idő volt, szóval kint üldögéltünk, beszélgettünk, iszogattunk, voltak akik gitároztak közben. Ezen kívül az épületben lehetet táncolni, karaoke-zni, billiárdozni, de még pezsgőfürdő is volt. Ahogy telt az idő, úgy lett mindenkinek egyre jobb kedve :), majd a hajnali órákra odáig fajult a dolog, hogy a szálloda dolgozóival összetüzésbe keveredtünk, mert ők szerint nagyon hangosak voltunk, szerintünk meg nem. A megoldás az lett, hogy kimentünk a puszta közepére, és ott folytattuk a bulit, a kocsikból bömbölt a zene, és mindenki kezébe volt valami üveg pia. Úgy pirkadat körül már kezdett hideg lenni, meg fogyatkoztak az emberek, így mi is mentünk aludni, közben sikerült felvernünk néhány embert mire megtaláltuk a szobánkat.:)

Másnap regel folytatódtak a csapatépítő feladatok, voltak akik anyira kiütötték magukat az este folyamán, hogy ezeken nem tudtak résztvenni. Ezen a napon más jellegű feladatok voltak, kint voltunk a szabadban. Volt kötélpálya, tó fölött kötélen himbálózás, 2 méter magas cölöpökön mászkálás, íjjazás. Ezek nagyon jók voltak, de azért egész nap a tűző napon, másnaposan, rossz gyomorral elég szar volt álldogálni. Délre már elég sokan szarul voltak, szóval viszafogott ebéd volt. Igazából ezzel vége is volt a kötelező csapatépítő feladatoknak, de még kaja után elüldögéltünk egy pár órát a hűvösben, beszélgettünk, regenerálódtunk. Majd szépen lassan elkezdetek hazaindulni az emberek.

Hazafele szerncsére nem kellett visszamennem Budapestre, hanem az M0-ásról lekanyarodatm Szigetszentmiklósnál, és már itthon is voltam. Összegezve egy kellemes két napos programban volt részünk, egy kis munkával, és sok szórakozással. Ez a két nap elérte célját, mégjobban összeverődtek az emberek, főleg az esti buli alkalmával. :)

1 komment

Címkék: munka szórakozás buli csapatépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://halimi.blog.hu/api/trackback/id/tr961153258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bozs 2011.07.04. 20:14:07

Szia halimi!

Ha legközelebb csapatépítésre kerül a sor nálatok, nézzetek szét nálunk is: csapatepites.blog.hu/

A jó buli mindig garantált! ;)

Üdv,

Ági
süti beállítások módosítása